Blog

Cukorbetegség | Inzulinrezisztencia | Étrend | Recept | Edzés | Webshop

Új Medicina, biologika és a cukorbetegség gyógyítása

Vajon az Új Medicina vagy biologika tényleg meggyógyítja a cukorbetegséget? Ebben a blogbejegyzésben darabjaira szedem a gyógymódot, hogy kiderüljön az igazság!

Mi ez Germán Gyógytudomány?

Ez egy sokadik ezoterikus, pszeudo-orvoslási irányzat, gyógymód. Dr. Ryke Geerd Hamer a Germán Gyógytudomány (röviden GNM, angolul German New Medicine vagy New German Medicine) kitalálója 1963 és 1986 között praktizált orvosként legálisan, majd miután bevonták az orvosi engedélyét, illegálisan.

Soha nem jelent meg hivatalos orvosi szaklapban publikációja, nézeteit az orvostudomány mindig tudományosan megalapozatlannak tartotta, vagy egyenesen ellenezte.

A Germán Gyógytudomány az embert összefüggéseiben szemléli, foglalkozik a lélekkel és a testtel is, elsősorban rákot, de emellett minden más betegséget is gyógyít. A Germán Gyógytudomány a Szkeptikus blog nyomán öt biológiai törvényszerűségen alapul, amelyek minden egyes esetben, minden egyes betegségre érvényesek. Ezek a következők:

  1. Minden betegséget egy sokkoló konfliktus okoz, amely teljesen váratlanul éri a beteget.
  2. Feltéve, hogy egy ilyen konfliktusnak létezik megoldása, minden betegség két fázison megy keresztül: egy „aktív-konfliktus” (conflict active phase) fázison és egy gyógyulási fázison (healing phase).
  3. Ez a törvény az első két törvényt hozza összefüggésbe az embriológiával és az ember evolúciójával. A biológiai összefüggést illusztrálja a psziché, az agy és egyéb szerveink között az evolúció szempontjából.
  4. A mikrobák szerepét mutatja be, melyek nélkülözhetetlenek az életben maradásunkhoz.
  5. Minden betegséget egy a természet egy értelmes és speciális biológiai programjaként kell felfognunk, melyek azért jöttek létre, hogy megoldjuk a belső konfliktusainkat.

Hogyan lett a Germán Gyógytudományból Új Medicina vagy biologika?

A Germán Gyógytudomány az Új Medicina vagy biologika néven került be Magyarországra Robertó, azaz Barnai Csaba Róbert révén. Robertó Facebook profilja alapján korábban művezetőként dolgozott Hajdúhadház Város Önkormányzatánál, volt vasúti szállítmányozó a Záhony-Port Átrakási Üzletigazgatóságnál, sokat dolgozott a MÁV-nak különböző szállítmányozási és ügyfélkapcsolati pozíciókban, majd rátalált Dr. Ryke Geerd Hamer Germán Gyógytudományára.

Átvette a tudásanyagot, hozzáadta saját elképzeléseit, és azóta is terjeszti Új Medicina vagy biologika néven Magyarországon. Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy Robertó nem orvos, mégis orvostudománynak tűnő nézeteket terjeszt.

Egyébként egész jól keres a binziszből, az általa vezetett és tulajdonolt, két főt foglalkoztató BIOLOGI-TEAM Oktatási és Rendezvényszervező Kft. 2019-ben több, mint 22 milliós árbevételt ért el.

Mi köze van az Új Medicinának vagy a biologikának a cukorbetegséghez?

Hát az, hogy ez a módszer természetesen a cukorbetegséget is gyógyítja. Szerencsére van két videó, ami elmagyarázza nekünk ezt, az egyik kicsit tisztábban, szárazabban, a másik kicsit szemléletesebben, előadás formában. Nézzük meg, mit gondol az Új Medicina vagy biologika a cukorbetegségről!

Ellenkezés-félelmi konfliktus

Ellenkezés-félelmi konfliktus esetén lecsökken az inzulinszint, megemelkedik a vércukorszint. Ez egy természetes védekezési folyamat a konfliktus ellen. Ha nincs elég inzulin, az izmok nem tudják felvenni a vérből a cukrot, így gyengék leszünk, és nem tudunk többet ellenkezni. A központi idegrendszer viszont  inzulin jelenléte nélkül is fel tudja venni a vérből a cukrot, tehát miközben az izmok az inzulin segítségével nem tudják “elenni” a cukrot az agy elől, az agy tud dolgozni a konfliktus megoldásán, azzal párhuzamosan ugye, hogy nincsen ereje az embernek ellenkezni, hadakozni. Tehát a szervezet önként béklyóba köti magát, hogy tudjunk gondolkozni a konfliktus megoldásán.

A konfliktus megoldásával normalizálódik a vércukorszint és utána jön az epileptokrízisben a hipoglikémia, hiperglikéma, hipoglikémia ingadozása, aztán a vércukorszint visszaáll a normál értékre.

Nem az alacsony vércukorszinttől ájulnak el az emberek, hanem az epileptokrízis által okozott agyi ödémától. (Milyen ödéma, hol?!😲)

Undor-félelmi konfliktus

Undor-félelmi konfliktus esetén, aki undorodik, az nem táplálkozik, és aki nem táplálkozik, az elgyengül. Ezért az agy lecsökkenti a glukagon szintet, ami miatt csökken a vércukorszint, hogy így rákényszerítsen minket a táplálkozásra. Az Új Medicina, biologika elmélete szerint a belekből és a máj által által átalakított szénhidrátokból a glukagon segítségével kerül a cukor a vérbe. Ha alacsony a glukagon szint, alacsony a vércukorszint is.

A konfliktus megoldásával normalizálódik a vércukorszint és utána jön az epileptokrízisben jön a hiperglikémiás sokk.

Nem a magas vércukorszinttől ájulnak el az emberek, hanem az epileptokrízis által okozott agyi ödémától. (Milyen ödéma, hol?!😲)

Az Új Medicina, biologika elméletei

Ezt a fajta konfliktuskezelési működést, válaszreakciót rövid időre használná a szervezet normál esetben, a probléma az, hogy ha az állapot (ellenkezés-félelmi konfliktus vagy az undor-félelmi konfliktus) tartósan fennáll. Az a megoldás, hogy az érzelmi konfliktusokat meg kell oldani, le kell építeni, így lehet kigyógyulni a cukorbetegségből és minden betegségből is.

Az Új Medicina, biologika szerint szövődményeket nem okoz a cukorbetegség. A cukorbetegség szövődményeinek hitt betegségeket az alakítja ki, ha kialakítok magamban egy újabb konfliktust, például rettegek a cukorbetegség okozta retinopátiától, látásromlástól. Maga a konfliktus okozza a szövődményt. Tehát a megoldás mindig a konfliktusaink feloldása.

Az Új Medicina, biologika szerint nem léteznek öröklődő betegségek csak másolódó konfliktuskezelési minták vannak, amit a gyerek eltanul a szüleitől, ezáltal másolja a betegségeket is.

Mi az 1-es típusú cukorbetegség az Új Medicina, biologika szerint?

Az 1-es típusú cukorbetegség csak egy szimpla ellenkezés-félelmi konfliktus miatt tartósan kialakuló magas vércukorszint, csökkent inzulintermeléssel.

Az Új Medicina, biologika szerint az 1-es típusú cukorbetegség gyerekkor után azért nőhető ki, mert a gyerek, miután kirepült otthonról, többet nem kell, hogy ellenkezzen a szüleivel, tehát megszűnik az ellenkezés-félelmi konfliktusa.

Mi a 2-es típusú cukorbetegség az Új Medicina, biologika szerint?

Ezt nem tudtam rendesen megfejteni. Az Új Medicina, biologika szerint mind az 1-es, mind a 2-es típusú cukorbetegség okozója az ellenkezés-félelmi konfliktus, de a kettő között tesz egy ilyen misztikus megkülönböztetést: “1-es típusú cukorbetegség: KA, FKA; 2-es típusú cukorbetegség: VEKA”. Aki tudja, mi az a KA, FKA és VEKA, írja meg kommentben, és nagyon hálás leszek érte!

Mi az inzulinrezisztencia az Új Medicina, biologika szerint?

Az inzulinrezisztencia állapota nem más, mint folyamatos oda-vissza kapcsolgatás az ellenkezés-félelmi konfliktus és az undor-félelmi konfliktus között. Ekkor folyamatosan ingadozik a vércukorszint, hol magas, hol pedig alacsony.

Az Új Medicina, biologika gyakorlatilag pusztán a tünet figyelembevételével (magas vagy alacsony vércukorszint) diagnosztizál, a kétféle konfliktusra vezeti vissza, és ezzel oldja meg az inzulinrezisztencia magyarázatát.

Problémák, tévedések az Új Medicina, biologika rendszerében

Összemossa az 1-es és 2-es típusú cukorbetegséget, mindkettőt az ellenkezés-félelmi konfliktus következményének tartja, holott egyértelműen tudjuk, hogy biológiailag két teljesen különböző szénhidrát-anyagcsere zavarról beszélünk. Az 1-es típusú cukorbetegség esetén nincs vagy nem elégséges az inzulintermelés, de rendben van az inzulinérzékenység, és maga a betegség egy autoimmun folyamat miatt alakul ki. A 2-es típusú cukorbetegség esetén a rossz inzulinérzékenység miatti inzulinrezisztencia következményeként előbb irgalmatlanul sok inzulint termel a hasnyálmirigy, majd amikor már nem bírja a terhelést, nagymértékben csökken a megtermelt mennyiség, és nem lesz elég a fennálló inzulinrezisztencia mellett, és ekkor már a gyógyszeres kezelés helyett inzulin adása szükséges.

Az inzulinrezisztenciát nagyvonalúan mind a kétféle konfliktuszavarral, csak a tapasztalható tünetekből kiindulva (magas és alacsony vércukorszintek ingadozása) megmagyarázni irigylésre méltó, de végletekig egyszerűsített, hanyag megoldás. Holott az inzulinrezisztenciánál egy világosan ismert szénhidrát-anyagcsere zavar áll a háttérben: az inzulinérzékenység rossz, az inzulintermelés magas, a vércukorszint pedig többnyire magas, és előfordul, hogy leesik a vércukorszint a túlzott inzulinkiválasztástóll. Ha egy inzulinrezisztens ember megissza a cukoroldatot, akkor holtbiztos, hogy magas inzulinszinttel és magas vércukorszinttel fog reagálni, teljesen függetlenül attól, hogy éppen milyen konfliktusát éli meg. De gondolom, erre az lehet az Új Medicina, biologika válasza, hogy hát persze, hiszen az inzulinrezisztens ellenkezik a cukoroldat megivása ellen, nem? Mi van, ha szerintem meg undorodik? Mert akkor le kellene esnie a vércukorszintjének…

Tévedés a glukagonnal kapcsolatban, hogy a cukor belekből a véráramba jutásához köze van. Nem ez a feladata. A glukagon hormon a májban lévő glikogén raktárakból “kiszabadítja” és a véráramba juttatja a szőlőcukrot, és a glükóz szintézisét irányítja fehérjéből és zsírból a glükoneogenezis révén. A vércukor szintjét elsősorban az inzulin mennyisége  szabályozza, másodsorban a glukagon (alacsony vércukorszint esetén közbelép, megemeli a vércukorszintet, felszabadítva a szőlőcukrot a glikogén raktárakból).

Problémás az állítás, hogy hiperglikémia és a hipoglikémia miatt kialakuló agyi ödémától lesz rosszul az ember, nem magától az alacsony vagy magas vércukorszinttől. Meglehetősen egyértelmű a vércukorszint szerepe a rosszullétben. (Különben is: milyen ödéma, hol?!😲)

Nagyon problémás az az állítás, hogy a cukorbetegség nem okoz szövődményeket. Szigorúan véve egyébként igaz, hogy maga a cukorbetegség nem, de a legjellemzőbb tünete, a magas vércukorszint orvosilag bizonyítottan igenis komoly szövődményeket tud okozni.

Az Új Medicina vagy biologika csak egy elmélet, nincsen mögötte semmilyen tudományos kutatás, kísérlet, ami bizonyítaná állításainak helyességét, sőt inkább az ellenkezője igaz: orvosilag nem alátámasztható. Ettől függetlenül, vagy éppen ezért, hinni kiválóan lehet benne. A probléma az, hogy betegségekkel foglalkozik, orvostudománynak akar látszani, pedig nem az. Emberéletek múlhatnak rajta, ha valaki egy súlyosabb betegség gyógyításának érdekében elutasítja a bevált, tudományos orvosi módszereket, és az Új Medicina vagy biologika megoldását választja, és ez nagyon komoly felelősség. Sajnos ezzel a felelősséggel Dr. Ryke Geerd Hamer visszaélt, és ez számos emberéletet követelt már. Csak remélni merem, hogy Robertónak nincsenek magyar áldozatai.

Pozitív dolgok az Új Medicina, biologika rendszerében

Jó irány, hogy a test és lélek kapcsolatával foglalkozik. Én hiszek abban, hogy a lelki dolgok kihatnak az egészségünkre, és sok betegséget tényleg tudnak befolyásolni.

Fontos, hogy az embert testi és lelki egészként nézi, nem szervenként vagy szakterületenként.

Alapvetően jót akar, de rosszul csinálja. Az Új Medicina, biologika arra irányítja az emberek figyelmét, hogy törődjenek a lelkükkel, oldják meg a konfliktusaikat, problémáikat, ami tényleg sokszor a boldog élet kulcsa. De nem minden betegség gyógyítója.

Ti hallottatok már olyanról, aki az Új Medicina vagy biologika segítségével meggyógyult a cukorbetegségből? Írjátok meg kommentben, mert interjúzni szeretnék vele!

Iratkozz fel a blogra, kommentelj, illetve kövess Instagramon, Facebookon és YouTube-on is!

Kövess

“Új Medicina, biologika és a cukorbetegség gyógyítása” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Tudatlan sötét buta gyökér. Szerintem először tegyél fel kérdéseket Barnai úrnak, hogy megértsed pl. Mi a „agyi ödéma”. Súrolja hitelrontás határát a videód, gondold át, hogy ebbe a formában megfelelő-e. Az okok kezelése nélkül nem lehet meggyógyulni. Az okok feltérképezésében és megértésében segít ez a módszer. Az érzelmi-gondolati-kapcsolati-táplálkozási-életmódbeli változtatásokat mindenkinek saját magának személyre szabottan kell megtennie. Hány orvos gyógyított meg eddid cukorbetegeket a beteg közreműködése-együttmüködése nélkül? Ez más területen is így működik.

    Válasz
  2. Tudatlan sötét buta gyökér. Szerintem először tegyél fel kérdéseket Barnai úrnak, hogy megértsed pl. Mi az „agyi ödéma”. Súrolja hitelrontás határát a videód, gondold át, hogy ebben a formában megfelelő-e. Az okok kezelése nélkül nem lehet meggyógyulni. Az okok feltérképezésében és megértésében segít ez a módszer. Az érzelmi-gondolati-kapcsolati-táplálkozási-életmódbeli változtatásokat mindenkinek saját magának személyre szabottan kell megtennie. Hány orvos gyógyított meg eddid cukorbetegeket a beteg közreműködése-együttmüködése nélkül? Ez más területen is így működik.

    Válasz
  3. Érdemes lenne a hivatalos képviselőkkel is beszélni. https://germangyogytudomany.hu/ Ez így olyan, mintha egy utánzat márkának a gyártójával példálózna valaki. Hamer doktor állításait már vették górcső alá. Az agyi CT bizonyítás is megérne egy videót. Manapság Dr. Budai L. Károly még, aki önzetlenül információkkal szolgál az ingyenes webkonferenciáival. https://www.youtube.com/@DrBudaiLKarolyGNM/videos
    Illetve a hivatalos képviselet jeles oktatója Török Gabriella, aki még kompetens a témában. Kicsit olyan ez a videó, mintha az androidról, mint telefonos rendszerről mondanék véleményt, tapasztalatot egy ócska kínai hamisítvány telefont használva, bár ha erre van igény, akkor nem szóltam.
    üdv.,
    Zoli

    Válasz

Szólj hozzá!