Cukorbeteg és inzulinrezisztens étrendtervezés

Miben tudok segíteni?

Cukorbeteg étrendre van szükséged?

Ha 1-es vagy 2-es típusú cukorbeteg vagy, és szeretnél egy olyan egészséges cukorbeteg étrendet, amivel jó vércukorszint értékek mellett tudsz fogyni vagy izmosodni, netán csak megtartani a testsúlyodat, akkor keress bátran! A személyre szabott étrend az egyéni kalóriaszükségletedhez és az egyéni anyagcsere-típusodhoz igazodik (vegyes étrend, vagy inkább zsírosabb, húsosabb vagy növényi alapanyagokkal dolgozó étrend), és maximálisan figyelembe veszi, hogy 1-es vagy 2-es típusú cukorbetegként mennyi gyors és lassú felszívódású szénhidrátot fogyaszthatsz.

inzulinrezisztencia étrendre van szükséged?

Ha inzulinrezisztens vagy, és egy olyan inzulinrezisztencia étrendre van szükséged, amivel nem csak jó vércukorszint értékeket tudsz elérni, de az inzulinrezisztencia okát, a rossz inzulinérzékenységet is tudod kezelni, akkor keress bátran! Én napi 5-6 étkezés helyett inkább a napi kevesebb étkezés irányába foglak eltolni, mert ezzel hatékonyabban kezelhető az inzulinrezisztencia, de ha hajlamos vagy arra, hogy gyakran leessen a vércukorszinted napközben, akkor egy köztes megoldást találunk, ügyes vércukorszint-szabályozó trükkökkel az étrendben. A személyre szabott étrend az egyéni kalóriaszükségletedhez és az egyéni anyagcsere-típusodhoz igazodik (vegyes étrend, vagy inkább zsírosabb, húsosabb vagy növényi alapanyagokkal dolgozó étrend), és maximálisan figyelembe veszi, hogy inzulinrezisztensként nem fogyaszthatsz gyors felszívódású szénhidrátot.

Fogyni szeretnél?

Ha szeretnél megszabadulni a felesleges kilóktól és elérni az ideális testsúlyodat, és mindezt egy olyan egészséges étrenddel, ami figyelembe veszi, hogy 1-es, 2-es típusú cukorbeteg vagy inzulinrezisztens vagy, akkor keress bátran! A személyre szabott étrend az egyéni kalóriaszükségletedhez és az egyéni anyagcsere-típusodhoz igazodik (vegyes étrend, vagy inkább zsírosabb, húsosabb vagy növényi alapanyagokkal dolgozó étrend), és maximálisan figyelembe veszi, hogy 1-es vagy 2-es típusú cukorbetegként vagy inzulinrezisztensként mennyi gyors és lassú felszívódású szénhidrátot fogyaszthatsz, és naponta milyen gyakran érdemes enned.

160 grammos diétát szeretnél?

160 grammos diétát ajánlottak a cukorbetegséged vagy inzulinrezisztenciád kezelésére? A 160 grammos diéta amellett, hogy nagyon sok jó iránymutatást ad, véleményem szerint kicsit felületesen, a témát leegyszerűsítve néz rá az egészséges étrendre. De szerencsére van megoldás, mert tudok neked olyan személyre szabott étrendet készíteni, ami nem mond ellent a 160 grammos diéta szabályainak, de több fontos szempontot figyelembe véve jobb megoldást nyújt a cukorbetegség vagy inzulinrezisztencia kezelésére. A személyre szabott étrend az egyéni kalóriaszükségletedhez és az egyéni anyagcsere-típusodhoz igazodik (vegyes étrend, vagy inkább zsírosabb, húsosabb vagy növényi alapanyagokkal dolgozó étrend), és maximálisan figyelembe veszi, hogy 1-es vagy 2-es típusú cukorbetegként vagy inzulinrezisztensként mennyi gyors és lassú felszívódású szénhidrátot fogyaszthatsz, és naponta milyen gyakran érdemes enned.

Nem tudod, naponta hányszor egyél?

Elsősorban inzulinrezisztencia, de sokszor 2-es típusú cukorbetegség esetén is sokat hallott tanács, hogy napi 5-6-szor kell étkeznünk, de ez nem feltétlenül tesz jót a szénhidrát-anyagcserédnek. Én napi 5-6 étkezés helyett inkább a napi 3 étkezés irányába foglak eltolni, mert ezzel hatékonyabban javítható az inzulinérzékenység, ami problémát okoz mind inzulinrezisztencia, mind a 2-es típusú cukorbetegség esetén. Ha hajlamos vagy arra, hogy gyakran leessen a vércukorszinted napközben, akkor egy köztes megoldást találunk, ügyes vércukorszint-szabályozó trükkökkel az étrendben. A személyre szabott étrend az egyéni kalóriaszükségletedhez és az egyéni anyagcsere-típusodhoz igazodik (vegyes étrend, vagy inkább zsírosabb, húsosabb vagy növényi alapanyagokkal dolgozó étrend), és maximálisan figyelembe veszi, hogy 2-es típusú cukorbetegként vagy inzulinrezisztensként mennyi gyors és lassú felszívódású szénhidrátot fogyaszthatsz.

Izmosodni szeretnél?

Ha szeretnél magadra izmot felszedni, de inzulinrezisztenciád vagy cukorbetegséged miatt nem eheted korlátlanul a szénhidrátot, sőt, oda kell figyelned a szénhidrátok minőségére is, akkor egy olyan személyre szabott étrendre van szükséged, ami úgy adja meg a szervezeted számára az izomtömeg-növeléshez szükséges kalóriamennyiséget, hogy közben igazodik a cukorbeteg és inzulinrezisztens étrend követelményeihez. Az étrendet úgy építem fel, hogy a napi elégséges kalóriabevitelen belül megfelelő mennyiségben és arányban tartalmazzon fehérjét, zsírt és szénhidrátot, ami az izomtömeg-növeléshez elengedhetetlen. Elsősorban táplálékkiegészítők használata nélkül tervezem a személyre szabott, izomtömeg-növelő, cukorbeteg vagy inzulinrezisztencia étrendedet, de ha szükséges vagy ha igényled, beépítem a megfelelő táplálékkiegészítőket.

Ketogén diétát szeretnél?

Hallottad, hogy a ketogén diéta az alacsony szénhidráttartalma miatt jó lehet inzulinrezisztencia vagy cukorbetegség esetén? Van benne valami, de nem minden esetben! 1-es típusú cukorbetegség esetén az inzulinterápia miatt óvatosan kell bánni a ketogén étrend alkalmazásával, mindamellett lehet jobb vércukorszinteket és HbA1c-t elérni vele, de egy jól megtervezett, nem ketogén cukorbeteg étrend is simán hozza a tökéletes eredményeket. Gyógyszerrel kezelt 2-es típusú cukorbetegség vagy inzulinrezisztencia esetén lehet értelme elmenni a ketogén diéta irányába, de egy kiegyensúlyozott, alacsony szénhidráttartalmú étrend, ami még nem indítja be a ketózist, ugyanolyan célravezető lehet. Ha ketogén, vagy nagyon alacsony szénhidráttartalmú étrendet szeretnél, keress bátran, beszéljük meg az eddigi étrendedet, tapasztalataidat, és a szénhidrát-anyagcsere problémád függvényében készítek neked egy személyre szabott étrendet.

Érdekel az Időszakos böjtölés?

Inzulinrezisztencia és 2-es típusú cukorbetegség kezelésére szokták javasolni az időszakos böjtölés protokollját, ami egy jó módszer nem csak a vércukorszintek kordában tartására, hanem az inzulinérzékenység javítására is. Inzulinrezisztencia esetén azonban a kezdeti fázisban problémát tud okozni bizonyos esetekben, hogy a vércukorszintek hajlamosak leesni napközben, erre az étrend helyes összeállításával, és átmeneti, átszoktató étrend alkalmazásával lehet megoldást találni. Ha inzulinrezisztensként vagy 2-es típusú cukorbetegként szeretnéd kipróbálni az időszakos böjtölést, akkor keress bátran, átbeszéljük az eddigi étrendedet, életmódodat, és a szénhidrát-anyagcsere problémád függvényében készítek neked egy személyre szabott étrendet.

Cukorbeteg és inzulinrezisztens étrendtervezés

Cseht Tamás cukorbeteg és inzulinrezisztencia életmód tanácsadó DiabNavigátor

A személyre szabott cukorbeteg étrend vagy inzulinrezisztencia étrend elkészítéséhez egy online adatlapot kell kitöltened, amiben anyagcsere-profilt felmérő kérdőív is található.

Ezeknek a segítségével felmérem a cukorbetegség vagy inzulinrezisztencia állapotát, meghatározom az anyagcsere-típusodat és megállapítom a céljaidnak megfelelő egyéni kalóriaszükségletedet, meghatározom a napi étkezések számát és az ideális fehérje-, zsír- és szénhidrátbevitelt étkezésenként.

Összeállítok számodra egy személyre szabott cukorbeteg étrendet vagy inzulinrezisztens étrendet, amibe szükség esetén beillesztem a táplálékkiegészítőket, és figyelembe veszem az egyéni kívánságaidat is.

A cukorbeteg étrend vagy inzulinrezisztens étrend tervezése során többféle megközelítéssel dolgozom, lehet az vegetáriánus vagy vegán, teljes értékű növényi étrend, paleolit diéta, LCHF (Low Carb High Fat), azaz magas zsír és alacsony szénhidrát tartalmú diéta vagy időszakos böjtölés.

Az étrendben nagyjából 30-40 db étkezési blokk található, amiket bármelyik étkezésre fogyaszthatsz, mert alapvetően egyenlően osztom szét a szénhidrát, fehérje és zsír mennyiségeket, hacsak nálad nem szükséges ettől eltérni. Annak érdekében, hogy minél többféle ételt tudj készíteni magadnak, a blokkok nem konkrét recepteket, hanem összetevő élelmiszereket tartalmaznak. Például a zabból készíthetsz sós vagy édes zabkását is, a tojást eheted főve, rántottának vagy tükörtojásnak, a húst megsütheted tepsiben vagy serpenyőben is. Így a 30-40 étkezési blokkból akár 100 féle ételt is készíthetsz magadnak.

Igazi, személyre szabott étrendet kapsz kézhez rengeteg cukorbeteg vagy inzulinrezisztens étellel, ami a te cukorbetegségedhez vagy inzulinrezisztenciádhoz, és a te anyagcsere-típusodhoz igazodik.

Díjazás: 35.000 Ft

Érdekel a többi szolgáltatás is?

Tanácsadás

Személyes segítség a cukorbetegség vagy inzulinrezisztencia kezelésében

A tanácsadás során segítek a cukorbetegséggel és inzulinrezisztenciával kapcsolatban felmerülő összes kérdésed megválaszolásával, elmagyarázok mindent a betegség működéséről, étkezésről, kezelési módszerekről és a testmozgással kapcsolatos tudnivalókról. 1-es vagy 2-es típusú cukorbetegként, inzulinrezisztensként vagy cukorbeteg gyermek szülőjeként is fordulhatsz hozzám.

Edzésterv készítés

Személyre szabott edzésterv cukorbetegség vagy inzulinrezisztencia kezeléséhez

Egyéni céljaidhoz igazítva készítek számodra edzéstervet, legyen az fogyás, izomtömeg növelés, erő- vagy állóképesség növelés. Tanácsot adok az edzés előtti és közbeni vércukorszint kontrollra. Többféle edzéstípussal dolgozom, lehet az konditermi edzés, futás, úszás, biciklizés, TRX és egyéb funkcionális edzésformák.

Miért válassz engem?

1. A sorstársad vagyok

1-es típusú cukorbeteg vagyok, így nem csak tankönyvekből ismerem a szénhidrát-anyagcsere problémákat, hanem az életem része. Olyan tanácsokat tudok adni, amik a valódi életben működnek.

2. Étrend, életmód és edzés szentháromsága

Egy személyben értek a cukorbeteg és inzulinrezisztens étrend készítéshez, a helyes cukorbeteg vagy inzulinrezisztens életmódhoz és az edzéshez. Elméleti és gyakorlati ismereteket szereztem sok év alatt mindhárom területen, és a cukorbetegség és inzulinrezisztencia szemüvegén keresztül nézve tudok segíteni neked.

3. Összefüggésében kezelem az étrend, életmód és az edzés hármasát

A cukorbetegség és inzulinrezisztencia kezelésének 3 alappillére a helyes étrend, a jó életmód és az edzés. Ezek mindegyike hatással van a másikra, így én összefüggéseiben kezelem őket, hogy egy komplett megoldást kapj.

4. Egyénre szabott segítséget kapsz

A te cukorbetegségedhez vagy inzulinrezisztenciádhoz, a te anyagcserédhez, a te életedhez és céljaidhoz igazítunk mindent, legyen az életmód tanácsadás, étrendtervezés vagy edzésterv készítés. Mert ez csak így működik.

5. Példát mutatok

Én felálltam testileg és lelkileg is az 1-es típusú cukorbetegségemből, és kialakítottam egy olyan új életet, amiben a cukorbetegségem nem korlátoz semmiben. Ezt az életmódot, étrendet, és a sport hasznosságát szeretném megmutatni neked, hogy te is teljes, egészséges életet élhess cukorbetegként vagy inzulinrezisztensként.