Cukorbeteg és inzulinrezisztens életmód tanácsadás

Miben tudok segíteni?

Most derült ki a cukorbetegséged vagy inzulinrezisztenciáD?

Ha frissen diagnosztizált cukorbeteg vagy inzulinrezisztens vagy, és gyorsan szeretnél minden fontos dolgot megtanulni a cukorbetegség vagy inzulinrezisztencia működésével, kezelésével kapcsolatban, akkor keress bátran – tiszta vizet öntünk a pohárba! A tanácsadás során minden felmerülő kérdésedre választ kapsz (helyes cukorbeteg vagy inzulinrezisztens étrend, inzulinadagolás, sport, hipoglikémia kezelése, stb.), és azzal, hogy megérted a betegséged működését, sokkal hatékonyabban fogod tudni kezelni a betegségedet.

NEm tudod, mit ehetsz és mit nem?

Tudom, milyen érzés az, amikor az ember nyakába szakad egy cukorbetegség vagy inzulinrezisztencia miatti életmódváltás, és azzal együtt az étrend kialakítása. Hatalmas a káosz a fejben, rengeteg dolgot kell egyszerre megtanulni, és olyan dolgokra kell figyelni, amikre eddig egyáltalán nem kellett. A tanácsadás során segítek neked a zűrzavar tisztázásában, elmagyarázom, hogy a cukorbetegséged vagy inzulinrezisztenciád típusának megfelelően mire kell odafigyelni az étkezésben:

  • tudni fogod, hogy mit ehetsz és mit nem
  • megismered a lassú és gyors felszívódású szénhidrátokat, és hogy miért fontos erre odafigyelni
  • beszélünk az étkezések gyakoriságáról
  • tudni fogod, hogy miből mennyit ehetsz
  • beszélünk a nassolásról és egyéb étkezéssel kapcsolatos trükkökről, amik segítik az életedet
INgadozik a vércukorszinted?

Ha már gyakorló cukorbeteg vagy inzulinrezisztens vagy, de valamiért ingadozik a vércukorszinted, és nem tudod, hogyan lehet stabilizálni, segítek neked! A tanácsadás során átbeszéljük az életmódodat, hogy felderítsük a lehetséges hibákat, és néhány változtatás bevezetésével biztosan stabilabb lesz a vércukorszinted.

szégyelled, hogy cukorbeteg vagy inzulinrezisztens vagy?

A cukorbetegséggel és inzulinrezisztenciával kapcsolatban rengeteg tévhit és negatív előítélet él az emberek fejében, de ez nem a te hibád! Segítek abban, hogy elfogadd a betegségedet, sőt – bármilyen furcsán is hangzik -, lásd annak jó oldalát is. Ha te magad bátran felvállalod a cukorbetegségedet vagy inzulinrezisztenciádat, nyíltan, természetesen beszélsz róla, akkor a családodat, barátaidat és kollégáidat egyáltalán nem fogja zavarni, hogy vércukorszintet mérsz, bekapsz pár szem szőlőcukrot vagy beadod az inzulint. Ezek olyan természetesek lesznek nekik is, mint neked. A tanácsadáson átbeszéljük a cukorbetegséggel és inzulinrezisztenciával kapcsolatos félelmeidet, a leggyakoribb tévhiteket, és hogy hogyan tudsz nyíltan és őszintén beszélni a betegségedről, és kiegyensúlyozott teljes életet élni.

Mit csinálj hipoglikémia esetén?

Az alacsony vércukorszint a cukorbetegség vagy inzulinrezisztencia velejárója, amit meg kell tanulnod kezelni. A tanácsadás során átbeszéljük, hogy mikor és miért fordul elő a hipoglikémia, és hogyan tudod a leghatékonyabban kezelni. Érintjük a sportolás témáját is, mivel mozgás esetén megnőhet az alacsony vércukorszint előfordulásának esélye, de szerencsére odafigyeléssel és rád szabott rutinműveletekkel ezt könnyedén ki tudod küszöbölni.

Hogyan mérj vércukorszintet?

A rendszeres vércukorszint mérés a cukorbeteg és az inzulinrezisztens életmód velejárója. A tanácsadás során átbeszéljük, hogy miért fontos a rendszeres vércukorszint mérés, milyen gyakorisággal, milyen szabályok szerint kell mérni, mi a mérés helyes módja, és hogyan kell értékelni az eredményeket.

Hogyan kell az inzulint adagolni?

A helyes inzulinadagolás nagy művészet, és szuper vércukorszinteket tudsz elérni, ha jó vagy benne. A tanácsadás során átbeszéljük, hogy mi a különbség a humán vagy analóg inzulinok között, pontosan mit csinál a bázis (esti) és a bólus (étkezésekhez adott) inzulin, és hogyan tudod nagyon pontosan az életmódodhoz, az étrendedhez, de legfőképpen a te egyedi szénhidrát-anyagcserédhez igazítani az inzulinadagolásodat.

Sportolni szeretnél cukorbetegséggel vagy inzulinrezisztenciával?

A cukorbetegség vagy inzulinrezisztencia kezelésében kiemelten fontos a sport és a mozgás, mivel ez segíti a vércukorszint kontrollt. Bizonyos esetekben azt tanácsolják az orvosok, hogy ne vagy óvatosan sportoljunk, ami egy rossz tanács. Sportolni nyugodtan lehet és kell is cukorbetegség vagy inzulinrezisztencia esetén, csak tudnod kell, hogy a különböző sportok milyen hatással lehetnek a cukorbetegségedre vagy inzulinrezisztenciádra, a vércukorszintedre, és hogyan tudod stabilan tartani a vércukorszintedet sportolás közben is. A tanácsadás során ezekben segítek neked.

Cukorbeteg és inzulinrezisztens életmód tanácsadás

Cseht Tamás cukorbeteg és inzulinrezisztencia életmód tanácsadó DiabNavigátor

Mivel felnőtt fejjel lettem cukorbeteg, jól emlékszem rá, hogy min megy keresztül egy cukorbeteg és családja, amikor diagnosztizálják nála a betegséget. A betegnek kemény harcot kell vívni a saját egójával, el kell fogadnia a betegség tényét, meg kell küzdeni a betegség és az egyén társadalmi elfogadásával a család, a barátok és a kollégák körében. Ki kell alakítania egy új életet, amiben nem csak a táplálkozás, a rendszeres testmozgás, a gyógyszeres terápia, de az egyén lelki egészsége is ugyanolyan fontos.

A cukorbeteg és inzulinrezisztens életmód tanácsadás során segítek egy boldog, élhető élet kialakításában. Megválaszolom a cukorbetegséggel és inzulinrezisztenciával kapcsolatban felmerülő összes kérdésedet, elmagyarázok mindent a betegség működéséről, étkezésről, kezelési módszerekről és a testmozgással kapcsolatos tudnivalókról. Mindegy, hogy újonnan felfedezett vagy régebb óta meglévő cukorbetegséged vagy inzulinrezisztenciád van, vagy olyan szülő vagy, akinek gyermeke érintett a betegségben. Személyes beszélgetések során tárjuk föl a problémákat, kérdéseket, és segítek megtalálni rájuk a megoldásokat és válaszokat.

Díjazás: 19.000 Ft/óra

Érdekel a többi szolgáltatás is?

Étrendtervezés

Személyre szabott étrend cukorbetegség vagy inzulinrezisztencia kezeléséhez

Egyéni céljaid, adottságaid és anyagcseretípusod alapján készítek a cukorbetegségedre vagy inzulinrezisztenciádra szabott étrendet a kalóriabevitel, a fehérje, zsír és szénhidrát mennyiségek pontos meghatározásával. Az étrendtervezés során többféle megközelítéssel dolgozom, legyen az vegetáriánus vagy vegán, paleolit diéta, LCHF (Low Carb High Fat), vagy időszakos böjtölés.

Edzésterv készítés

Személyre szabott edzésterv cukorbetegség vagy inzulinrezisztencia kezeléséhez

Egyéni céljaidhoz igazítva készítek számodra edzéstervet, legyen az fogyás, izomtömeg növelés, erő- vagy állóképesség növelés. Tanácsot adok az edzés előtti és közbeni vércukorszint kontrollra. Többféle edzéstípussal dolgozom, lehet az konditermi edzés, futás, úszás, biciklizés, TRX és egyéb funkcionális edzésformák.

Miért válassz engem?

1. A sorstársad vagyok

1-es típusú cukorbeteg vagyok, így nem csak tankönyvekből ismerem a szénhidrát-anyagcsere problémákat, hanem az életem része. Olyan tanácsokat tudok adni, amik a valódi életben működnek.

2. Étrend, életmód és edzés szentháromsága

Egy személyben értek a cukorbeteg és inzulinrezisztens étrend készítéshez, a helyes cukorbeteg vagy inzulinrezisztens életmódhoz és az edzéshez. Elméleti és gyakorlati ismereteket szereztem sok év alatt mindhárom területen, és a cukorbetegség és inzulinrezisztencia szemüvegén keresztül nézve tudok segíteni neked.

3. Összefüggésében kezelem az étrend, életmód és az edzés hármasát

A cukorbetegség és inzulinrezisztencia kezelésének 3 alappillére a helyes étrend, a jó életmód és az edzés. Ezek mindegyike hatással van a másikra, így én összefüggéseiben kezelem őket, hogy egy komplett megoldást kapj.

4. Egyénre szabott segítséget kapsz

A te cukorbetegségedhez vagy inzulinrezisztenciádhoz, a te anyagcserédhez, a te életedhez és céljaidhoz igazítunk mindent, legyen az életmód tanácsadás, étrendtervezés vagy edzésterv készítés. Mert ez csak így működik.

5. Példát mutatok

Én felálltam testileg és lelkileg is az 1-es típusú cukorbetegségemből, és kialakítottam egy olyan új életet, amiben a cukorbetegségem nem korlátoz semmiben. Ezt az életmódot, étrendet, és a sport hasznosságát szeretném megmutatni neked, hogy te is teljes, egészséges életet élhess cukorbetegként vagy inzulinrezisztensként.