Cukorbetegként vagy inzulinrezisztensként sem kell lemondani a finom süteményekről, itt egy avokádós-banános csokitorta, ami nem terheli meg extrém mértékben a szénhidrát-anyagcserédet.
Az elkészítése nagyon egyszerű:
Piskóta
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 3 evőkanál zabliszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál kókuszzsír
- fél csomag sütőpor
- néhány deci tej, kókusztej vagy kókusztejszín, ha sűrű a tészta, akkor higítani vele
- 2-3 evőkanál eritritol por ízlés szerint
Elkészítés:
Keverd ki a tojást az édesítővel és a kókuszzsírral és a többi hozzávalóval, aztán sütőpapíros vagy kókuszzsírral és liszttel kikent tepsiben süsd 15-20 percet 170 celsius fokon.
Krém
Hozzávalók:
- 2 db avokádó
- 2 db banán
- 3 evőkanál kakaópor
- 2-4 evőkanál eritritol por ízlés szerint
Elkészítés:
Turmixold össze, és kész is!
Ami jó benne, hogy ha cukorbeteg vagy inzulinrezisztens vagy, akkor viszonylag kevés szénhidrátot tartalmaz, mivel nincsen benne cukor, a liszt pedig zabliszt, aminek alacsonyabb a glikémiás indexe, mint hagyományos fehérlisztnek. Az egyetlen necces dolog benne a banán, de annyira azért nincsen sok benne, és egyébként is, magamon kívül is láttam olyan cukorbeteget, aki elég jól tolerálja a banánt, nem emeli meg annyira a vércukorszintet. De ez persze egyénfüggő.
Jó étvágyat! 😉
Neked van valami szuper recepted?
Iratkozz fel a blogra, kommentelj, illetve kövess Instagramon, Facebookon és YouTube-on is!