Blog

Cukorbetegség | Inzulinrezisztencia | Étrend | Recept | Edzés | Webshop

Avokádós-banános csokitorta

Cukorbetegként vagy inzulinrezisztensként sem kell lemondani a finom süteményekről, itt egy avokádós-banános csokitorta, ami nem terheli meg extrém mértékben a szénhidrát-anyagcserédet.

Avokádós-banános csokitorta
Avokádós-banános csokitorta

Az elkészítése nagyon egyszerű:

Piskóta

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál zabliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • fél csomag sütőpor
  • néhány deci tej, kókusztej vagy kókusztejszín, ha sűrű a tészta, akkor higítani vele
  • 2-3 evőkanál eritritol por ízlés szerint

Elkészítés:

Keverd ki a tojást az édesítővel és a kókuszzsírral és a többi hozzávalóval, aztán sütőpapíros vagy kókuszzsírral és liszttel kikent tepsiben süsd 15-20 percet 170 celsius fokon.

Krém

Hozzávalók:

  • 2 db avokádó
  • 2 db banán
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2-4 evőkanál eritritol por ízlés szerint

Elkészítés:

Turmixold össze, és kész is!

Ami jó benne, hogy ha cukorbeteg vagy inzulinrezisztens vagy, akkor viszonylag kevés szénhidrátot tartalmaz, mivel nincsen benne cukor, a liszt pedig zabliszt, aminek alacsonyabb a glikémiás indexe, mint hagyományos fehérlisztnek. Az egyetlen necces dolog benne a banán, de annyira azért nincsen sok benne, és egyébként is, magamon kívül is láttam olyan cukorbeteget, aki elég jól tolerálja a banánt, nem emeli meg annyira a vércukorszintet. De ez persze egyénfüggő.

Jó étvágyat! 😉

Neked van valami szuper recepted?

Iratkozz fel a blogra, kommentelj, illetve kövess Instagramon, Facebookon és YouTube-on is!

Kövess

További bejegyzések

Szólj hozzá!