Blog

Cukorbetegség | Inzulinrezisztencia | Étrend | Recept | Edzés | Webshop

5 furcsa szokás cukorbetegként

Mindenkinek vannak hülye szokásai, de ha cukorbeteg vagy, akkor vannak hülye cukorbeteg szokásaid is. Elmondom, hogy mi az én 5 furcsa szokásom cukorbetegként.

5 furcsa szokás cukorbetegként
Te is lenyalod az ujjadról a vércseppet?

1. Lenyalom az ujjamról a vércseppet

Bizony, miután megmértem a vércukorszintemet, a maradékot a vércseppből nem letörlöm jólnevelt cukorbeteg módjára egy alkoholos vattával mondjuk, hanem csak úgy hanyag módon lenyalom. Lehet, hogy undi, de kétségtelenül gyorsabb és praktikusabb megoldás.

2. A számmal húzom ki a mérőcsíkot

Miután kiadta a vércukorszintet a vércukorszintmérő, gyakran villámgyorsan csak a számhoz emelem a készüléket, szájjal ráfogok a mérőcsíkra, és így kihúzom belőle. Aztán persze kézzel dobom be a kukába, mert annyira még nem vagyok pro, hogy szájból köpjem bele a kukába. De ha te igen, írd meg kommentben és taníts meg rá! 😀

3. A földre fröcskölöm az inzulint

Amikor az inzulin beadása előtt légtelenítem az inzulin pent, akkor a tű hegyén megjelenő cseppet hanyagul a földre rázom. Nem túl elegáns, de az a minimális inzulin nem hagy nyomot, szerencsére.

4. Az utcán eszem

Mivel magamnak főzök és követek egy pontos diétát, ezért hordom magammal az ebédet, akárhová is megyek. És ha eljön az ebédidő, én pedig az utcán vagyok két találkozó között, akkor csak leülök a padra, és elegánsan megeszem a készre dobozolt sétálókajámat. Télen nem mindig kellemes, de kibírható. Persze van olyan, hogy beülök egy kávézóba, hogy melegebb és kényelmesebb legyen. 😉

5. Nem falok vendégségben

Amikor a magyar ember vendégségbe megy, akkor ott általában egy halom kaja várja, és a jó magyar ember olyankor úgy belakmározik, mintha nem lenne holnap. Ez nem rossz és nem jó, ez van. Viszont ha az ember cukorbeteg, akkor sokszor bajban van vendégségben, mert nem mindig kompatibilis a diétájával a menü. Ilyenkor ügyesen zsonglőrködve kell a különböző ételekből elfogyasztani a megfelelő mennyiséget, a szénhidrátmennyiségeket csodás hasraütéssel megbecsülve. Ha összejön, kész a boldogság, de van úgy, hogy csúnyán mellélő az ember. Ilyenkor tehát egyszerűen nem tud az ember mindenből enni, és nem annyit, hogy degeszre egye magát. Ilyenkor sokszor futrcsán néznek az emberre, de fontos, hogy megértsék, hogy nem azért nem eszel, mert nem ízlik az étel, hanem azért, mert cukorbeteg vagy, és oda kell figyelned arra, hogy miből mennyit eszel.

Nektek milyen furcsa szokásaitok vannak cukorbetegként vagy inzulinrezisztensként? Hogyan magyarázzátok meg ezeket az embereknek?

Iratkozz fel a blogra, kommentelj, illetve kövess Instagramon, Facebookon és YouTube-on is!

Kövess

Szólj hozzá!