Mutatok egy mediterrán, zöldséges-olívás csirkemell ragut, ami gyorsan és egyszerűen elkészíthető.
A csirkemell nagyon jó alapanyag sportoló cukorbetegek vagy inzulinrezisztensek számára, mivel a magas fehérjetartalom mellé alacsony zsírtartalom párosul. Sokféleképpen lehet elkészíteni, most mutatok egy egyszerű receptet, hogy mediterrán, zökdséges-olívás ragut varázsoljunk a csirkemellből.
Hozzávalók
- 4 db egész csirkemell filé
- 1 db cukkini
- 1 db padlizsán
- 1 üveg olívabogyó
- 4 db paradicsom
Elkészítés
Először dinszteljétek meg a hagymát kókuszzsíron, aztán mehet rá a kockára vágott csirkemell és a fűszerek. Én borsot, oregánót és kakukkfüvet szoktam használni a só mellett, de természetesen ízlés szerint bárhogyan alakítható a csirkemell fűszerezése.
Amikor a csirkemell szépen kifehéredett, borítsátok bele a kockára vágott zöldségeket, úgy mint padlizsán, cukkini, paradicsom, olívabogyó. Van, hogy brokkolit is rakok bele, de igazából nem illik az ízvilághoz, ti ne rakjatok bele! 😀
Miután bekerült a zöldség, csak annyira főzöm meg, hogy a zöldségek még picit roppanósak maradjanak.
Ennyi az egész, jó étvágyat! 😉 Nektek van valami szuper receptetek?
Iratkozz fel a blogra, kommentelj, illetve kövess Instagramon, Facebookon és YouTube-on is!